La respiració en la meditació

El 25 de gener i el 15 de febrer, de 20.00 a 21.00, us proposo dues sessions de meditació per donar-vos les pautes per descobrir la relació de la respiració amb la meditació.

Hem de dirigir les inhalacions cap a la panxa? Cap al pit? Hem de forçar una mica les exhalacions? S’ha de fer alguna cosa al final de les exhalacions? Hem d’agafar aire? No hem de fer res? Per què? Aquestes i altres qüestions us les podreu respondre vosaltres mateixos. Hi haurà una relaxació prèvia.

Es faran dues segudes, parcialment guiades, amb un breu espai per a una explicació i un altre per a comentaris.

Les sessions seran al Jardín de Hara, al carrer Fraternitat, 25. Totes dues sessions, 18 €, una sola sessió, 10 €.TARGETO_4

Anuncis
Estàndard

Què fem amb els pensaments quan meditem

Hem de rebutjar els pensaments quan meditem? Els hem de seguir, i descobrir el que ens diuen? En aquestes dues sessions abans de final d’any podreu trobar la resposta. O bé en el cicle de 10 sessions que farem a partir de gener.

Totes dues sessions consistiran en dues segudes, la primera de les quals consistirà en una relaxació a fons, física, mental i emocional, un requisit imprescindible per poder meditar.

Seran els divendres 30 de novembre i el 14 de desembre de 20.00 a 21.00. Les farem al Jardín de Hara, al carrer Fraternitat, 25. Totes dues sessions, 10 €, una sola sessió, 7 €. Imprescindible reservar com a molt tard dos dies abans. Les sessions no es faran si no hi ha un mínim d’inscrits.

La meditació somàtica és la pràctica de budisme zen shikantaza, que consisteix a no fer res, ni bellugar-se ni pensar, i adonar-se de què passa quan ens fem íntims amb les coses. tal com són.

Estàndard

Taller sobre els bandhas

Els bandhas són unes accions que es fan per protegir les articulacions i els músculs i que al mateix temps tenen uns efectes energètics i neurològics profundament beneficiosos. Aplicant els bandhas podem arribar a experimentar la unitat que som. Explorarem els bandhas en la respiració i també en les postures. No cal tenir cap experiència fent ioga, però si en tens aquests coneixements et permetran aprofundir en la teva pràctica.

El taller serà el dissabte 10 de novembre del 2018 a l’espai Nunart, al carrer del Sol, 8, a Gràcia (a l’edifici de l’Oratori de Sant Felip Neri). L’horari, d’11 a 1. L’aportació, 20 €, i si veniu dues persones juntes, 18 € cadascuna.

P1010825

Estàndard

Relaxació i meditació

Els divendres 19 i 26 d’octubre, de 18.30 a 19.30, us proposo dues sessions de meditació precedides per una pràctica de relaxació.

Sabem que la relaxació, si es fa com a auto indagació, prepara per a la meditació. Totes dues són pràctiques per interioritzar l’atenció, per buscar el benestar dintre nostre.

Les sessions seran al Centre Cos, al carrer Gran de Gràcia, 77, principal 1a, i tenen un cost de 10 €. Una sola sessió, 7 €. Imprescindible confirmar l’assistència amb una antelació mínima de 2 dies. A partir de novembre faré unes sessions per anar entrant progressivament en la meditació, amb claus per abordar els diferents reptes que presenta.

Estàndard

Inici

Aquest blog està dedicat al ioga, al budisme zen i a tot el que tenen en comú. Des de petita m’ha interessat entendre les coses, la vida. Des de l’adolescència he buscat respostes en diferents pràctiques orientals. He aprofundit en el ioga, gràcies a Godfrey Devereux, i en el budisme zen, gràcies a Berta Meneses. Tots dos m’han empès a buscar jo mateixa respostes. En tots aquests anys he aconseguit trobar resposta a molts dels interrogants que tenia i per això tinc ganes de compartir el que he anat descobrint.

Hi ha una cita de Dogen Zenji, un mestre zen del segle XIII, en el Genjo Koan, que diu: “Estudiar el Dharma és estudiar-se un mateix. Estudiar-se un mateix és oblidar-se d’un mateix.” Va en la línia de la frase que corona el temple d’Apol·lo, a Delfos, “Coneix-te a tu mateix”, atribuïda a Sòcrates. De fet, moltes escoles coincideixen que quan et coneixes a tu mateix profundament coneixes la veritable naturalesa de totes les coses. I així estic, intentant veure les coses tal com són, ajudant-me del ioga i la meditació zen i d’algunes lectures inspiradores que m’agradaria referenciar.

 

TARGETO_4

 

Estàndard

Retir de cap de setmana a Cadaqués

12, 13 i 14 d’octubre del 2018

Aquest cap de setmana és una invitació a un descans merescut i a agafar forces per afrontar amb serenitat la tardor i el curs escolar. Un cap de setmana per desconnectar i connectar amb tu, a través del ioga, la relaxació, la meditació, excursions i deliciosos IMG_20180826_173750àpats energitzants, ecològics, equilibrats, sense gluten ni productes d’origen animal, exquisidament preparats per al principi de la tardor, en què s’ha de començar a reforçar el sistema immunitari. Aquest retir està enfocat a acompanyar-vos en la transició de l’extraversió de l’estiu al recolliment que s’inicia tant en la naturalesa com en el cos.

El retir t’ofereix una oportunitat per saber el que sents sense presses, per descobrir què pots fer per estar millor, amb tu i amb el que t’envolta.

Us proposo 5 classes llargues per explorar moviments fluids i oberts, una eina per a la P1010835meditació en acció. Les classes del matí seran més energètiques i les de la tarda, més nutritives. Tant les classes del matí com les de la tarda seran suaus i dinàmiques, per arrelar i interioritzar de manera que els moviments puguin sorgir des del que necessita el cos. Després de les classes hi haurà una relaxació i una meditació que guiaré parcialment.

Dissabte a la nit hi haurà una sessió de ioga nidra, que consisteix en una relaxació física, mental i emocional i que conté una visualització i el que en sànscrit es coneix com el “sankalpa”, la formulació des de la profunditat de la relaxació d’un desig de solució d’una qüestió personal.

Programa:

Divendres, 12 d’octubreIMG-20180827-WA0016

10.00 Arribada

11.45 Benvinguda i pràctica de ioga i meditació

14.00 Dinar i temps lliure

18.00-19.45 Pranaiama, ioga suau i meditació

20.00 Sopar

Dissabte, 13 d’octubreIMG-20180827-WA0017

08.00-10.15 Pranaiama, ioga i meditació

10.30 Esmorzar i temps lliure

14.00 Dinar i temps lliure

18.00-19.45 Pranaiama, ioga suau i meditació

20.00 Sopar

21.30 Ioga nidraIMG_20171105_144609

Diumenge, 14 d’octubre

08.00-10.15 Pranaiama, ioga i meditació

10.30 Esmorzar i temps lliure

14.00 Dinar i comiat

 

IMG_2764L’allotjament és a la mateixa casa on es fan les pràctiques, en habitacions compartides. Es tracta d’una casa amb vistes al mar i envoltada d’oliveres i de silenci, des d’on es poden fer excursions a peu o amb cotxe pel Cap de Creus. També hi ha un jardí amb oliveres per estar-s’hi si fa bo. És a prop del mar. A l’octubre l’aigua del mar, càlida després de l’estiu, convida a uns banys magnífics.

Tot el cap de setmana, amb tot inclòs, 295 €. Només les classes de divendres o de dissabte, 45 €. Només el Ioga nidra, 15 €. Només la classe de diumenge, 25 €.

Hi ha molt poques places. Límit per inscriure-s’hi el 2 de setembre. Per reservar la plaça s’ha de fer un ingrés de 50 € al número de compte següent: ES12 3025 0002 43 1433205626, a nom de Glòria Puig, amb el concepte Retir a Cadaqués.

Si tens estoreta i coixí de meditació, porta’ls.

Més informació i inscripcions:

gloriapuigko@gmail.com

610837121

Estàndard

Taller sobre la relaxació en la meditació

“Tensió és el que creus que hauries de ser. Relaxació és el que ets.”

Normalment es recomana que al principi de la meditació fem una relaxació ràpida repassant tot el cos. De fet, si no hi ha aquesta relaxació prèvia és impossible meditar. Sovint la relaxació s’aborda com dirigir la ment a diferents parts del cos perquè es relaxin, però això té l’inconvenient que així la ment no es pot relaxar, i la ment també necessita relaxar-se.

Relaxació 2015En aquest taller veurem que tant el cos com la ment estan relaxats per naturalesa. Dins de l’equilibri inherent de tensió/relaxació, us donaré les eines per aplicar l’art de no fer res per permetre que aquesta relaxació inherent es manifesti plenament. Un cop relaxada, la ment desenvolupa la interiorització, la subtilesa i l’estabilitat que requereix la meditació.

Farem una breu pràctica de postures de ioga suaus per preparar el nucli del taller i acabarem amb una meditació per aplicar el que s’haurà fet en el taller.

Aquesta activitat està dirigida a persones que volen aprendre a relaxar-se, a les que volen anar més enllà de la superfície de la relaxació i també a les que tenen al seu càrrec la relaxació d’altres persones.

Serà el dissabte 29 de setembre, de 10.30 a 13.00, a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri, al carrer de la Nena Casas, 37, a Barcelona.

Aportació 25 €.

TARGETO_4

 

 

Estàndard