La relaxació i la meditació

¿Penses que la relaxació és prèvia a la meditació? Que n’és la conseqüència?

Si tens molt soroll mental, si et trobes molt pressionada per totes bandes, si medites habitualment però això no t’ajuda a mantenir-te en calma davant de tantes pressions, si tens poca o cap experiència meditant, aquest taller t’ajudarà a fer que la meditació sigui molt pràctica.

En les dues segudes que faràs et donaré les eines per descobrir com fer-ho. Serà al Centre Cos, al carrer Gran de Gràcia, 77, pral. 1a. Aportació voluntària. Imprescindible inscriure-t’hi com a molt tard el dimarts 20. La reserva de places es farà per ordre d’inscripció.

El divendres 22, de 18.30 a 19.30, una sessió sobre la importància de la relaxació en la meditació.

Aquesta sessió servirà per preparar el cicle de 9 sessions que es farà després de Setmana Santa.

 

nuvolet

Anuncis
Estàndard

La relaxació, una via per ser un mateix

“Tensió és el que creus que hauries de ser.

Relaxació és el que ets.”

Necessites saber com relaxar-te profundament? No tens temps per a tu? Estàs superada per les pressions que t’arriben de totes bandes, de dintre teu i de fora? T’urgeix trobar moments de silenci i de pau interior?

El dissabte 23, d’11 a 13, et proposo un taller sobre la relaxació. ¿En tens prou amb la relaxació que et proporciona passar una estona amb els amics o dormir una estona més? ¿Busques això quan et vols relaxar? ¿O vols una cosa més profunda? Creus que fent l’escaneig corporal no arribes prou a fons?

Si has respost que sí a alguna d’aquestes preguntes, aquest taller et pot donar claus per aprendre a afluixar. Exploraràs diferents etapes per anar entrant progressivament en capes cada vegada més profundes, fins arribar a descobrir el que diu el proverbi xinès de més amunt.

Serà al Jardín de Hara, al carrer Fraternitat, 25. L’aportació, 20 €.

Hi ha molt poques places disponibles. Confirma la teva assistència escrivint a gloriapuigko@gmail.com

Flor_Facebook_5

Estàndard

La respiració en la meditació

El 25 de gener i el 15 de febrer, de 20.00 a 21.00, us proposo dues sessions de meditació per donar-vos les pautes per descobrir la relació de la respiració amb la meditació.

Hem de dirigir les inhalacions cap a la panxa? Cap al pit? Hem de forçar una mica les exhalacions? S’ha de fer alguna cosa al final de les exhalacions? Hem d’agafar aire? No hem de fer res? Per què? Aquestes i altres qüestions us les podreu respondre vosaltres mateixos. Hi haurà una relaxació prèvia.

Es faran dues segudes, parcialment guiades, amb un breu espai per a una explicació i un altre per a comentaris.

Les sessions seran al Jardín de Hara, al carrer Fraternitat, 25. Totes dues sessions, 18 €, una sola sessió, 10 €.TARGETO_4

Estàndard

Què fem amb els pensaments quan meditem

Hem de rebutjar els pensaments quan meditem? Els hem de seguir, i descobrir el que ens diuen? En aquestes dues sessions abans de final d’any podreu trobar la resposta. O bé en el cicle de 10 sessions que farem a partir de gener.

Totes dues sessions consistiran en dues segudes, la primera de les quals consistirà en una relaxació a fons, física, mental i emocional, un requisit imprescindible per poder meditar.

Seran els divendres 30 de novembre i el 14 de desembre de 20.00 a 21.00. Les farem al Jardín de Hara, al carrer Fraternitat, 25. Totes dues sessions, 10 €, una sola sessió, 7 €. Imprescindible reservar com a molt tard dos dies abans. Les sessions no es faran si no hi ha un mínim d’inscrits.

La meditació somàtica és la pràctica de budisme zen shikantaza, que consisteix a no fer res, ni bellugar-se ni pensar, i adonar-se de què passa quan ens fem íntims amb les coses. tal com són.

Estàndard

Taller sobre els bandhas

Els bandhas són unes accions que es fan per protegir les articulacions i els músculs i que al mateix temps tenen uns efectes energètics i neurològics profundament beneficiosos. Aplicant els bandhas podem arribar a experimentar la unitat que som. Explorarem els bandhas en la respiració i també en les postures. No cal tenir cap experiència fent ioga, però si en tens aquests coneixements et permetran aprofundir en la teva pràctica.

El taller serà el dissabte 10 de novembre del 2018 a l’espai Nunart, al carrer del Sol, 8, a Gràcia (a l’edifici de l’Oratori de Sant Felip Neri). L’horari, d’11 a 1. L’aportació, 20 €, i si veniu dues persones juntes, 18 € cadascuna.

P1010825

Estàndard

Relaxació i meditació

Els divendres 19 i 26 d’octubre, de 18.30 a 19.30, us proposo dues sessions de meditació precedides per una pràctica de relaxació.

Sabem que la relaxació, si es fa com a auto indagació, prepara per a la meditació. Totes dues són pràctiques per interioritzar l’atenció, per buscar el benestar dintre nostre.

Les sessions seran al Centre Cos, al carrer Gran de Gràcia, 77, principal 1a, i tenen un cost de 10 €. Una sola sessió, 7 €. Imprescindible confirmar l’assistència amb una antelació mínima de 2 dies. A partir de novembre faré unes sessions per anar entrant progressivament en la meditació, amb claus per abordar els diferents reptes que presenta.

Estàndard

Inici

Aquest blog està dedicat al ioga, al budisme zen i a tot el que tenen en comú. Des de petita m’ha interessat entendre les coses, la vida. Des de l’adolescència he buscat respostes en diferents pràctiques orientals. He aprofundit en el ioga, gràcies a Godfrey Devereux, i en el budisme zen, gràcies a Berta Meneses. Tots dos m’han empès a buscar jo mateixa respostes. En tots aquests anys he aconseguit trobar resposta a molts dels interrogants que tenia i per això tinc ganes de compartir el que he anat descobrint.

Hi ha una cita de Dogen Zenji, un mestre zen del segle XIII, en el Genjo Koan, que diu: “Estudiar el Dharma és estudiar-se un mateix. Estudiar-se un mateix és oblidar-se d’un mateix.” Va en la línia de la frase que corona el temple d’Apol·lo, a Delfos, “Coneix-te a tu mateix”, atribuïda a Sòcrates. De fet, moltes escoles coincideixen que quan et coneixes a tu mateix profundament coneixes la veritable naturalesa de totes les coses. I així estic, intentant veure les coses tal com són, ajudant-me del ioga i la meditació zen i d’algunes lectures inspiradores que m’agradaria referenciar.

 

TARGETO_4

 

Estàndard