Sobre mi

Començo a practicar ioga amb Josep Ribes el 1975, de qui vaig aprendre la importància de l’autopràctica diària, entre moltes altres coses.

El 1977 passo sis mesos a l’Índia, on faig una estada a la Bihar School of Yoga, l’ashram de swami Satyananda. Allà, a part de la pràctica regular de postures i de la immersió en la vida d’un ashram, vaig conèixer la pràctica tàntrica del ioga nidra i també la tècnica shank prakshalana; totes dues les continuo aplicant regularment.

Des de l’any 76 practico meditació. M’hi vaig iniciar amb la Meditació Transcendental i després amb un grup del Quart Camí (seguint les ensenyances de Gudrjieff, del budisme Hinayana i del Mahayana) i el 83 vaig començar a practicar el budisme zen, sota la direcció d’Ana M. Schluter d’entrada, i posteriorment amb Berta Meneses, de qui sóc deixebla encara avui. També practico sovint amb els deixebles del mestre Deshimaru, a Barcelona i a França.

L’any 2008 faig una formació com a professora de ioga a l’escola Mandiram, a Barcelona. Des d’aleshores he fet classes a diferents grups i particulars.

Entre l’any 2009 i 2010 faig la formació com a professora de ioga dinàmic, www.dynamicyoga.com, amb Godfrey Devereux, amb qui he pogut unir la meditació i el ioga, ja que tant l’un com l’altra en aquest mètode s’enfoquen com a indagació i això les fa dues pràctiques complementàries. Amb el ioga dinàmic i la meditació somàtica he après a trobar la unitat que som, senzillament a base d’escoltar el cos. Regularment assisteixo a cursos impartits per Godfrey Devereux per reciclar-me i aprofundir en la pràctica. He col·laborat en la traducció de l’anglès al castellà de la seva versió dels “Iogasutres de Patanjali”, i sovint faig la traducció consecutiva en les seves visites a Barcelona. Des de l’any 2016 he organitzat els tallers de ioga, tantra i meditació que Godfrey Devereux ha impartit a Barcelona.

Paral·lelament, tinc formació en Lingüística, Història de l’Art i música (vaig ser alumna del Pare Robert de la Riba), i combino l’ensenyament de ioga amb traduccions de l’anglès i del francès,  escrites i orals. També m’he format en alimentació energètica amb Montse Bradford, i en ikebana, l’art floral japonès, amb Teresa Llobet i amb la Reiko, de l’Escola BonsaIkebana. Fa anys també m’havia interessat la literatura infantil i vaig publicar un conte amb M. Mercè Marçal, “L’ase ronyós de la cua tallada”.

TARGETO_5

Anuncis
Estàndard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s